پیشتازی مهندسان ایرانی در ساخت جامبو پرکن اتوماتیک قیر در خاورمیانه کسب و کار

پیشتازی مهندسان ایرانی در ساخت جامبو پرکن اتوماتیک قیر در خاورمیانه

دستگاه جامبو پرکن قیر به صورت اتوماتیک محصولی است که تنها توسط کمپانی های اروپایی و آمریکایی ساخته می‌شده است، این تکنولوژی امروزه به همت مهندسان ایرانی بومی‌سازی شده است و در اختیار شرکت‌های عرضه کننده قیر قرار گرفته، جلوگیری از خروج ارز و امکان سفارشی‌سازی دو مولفه بسیار مهم در این پروژه هستند.

اصلی‌ترین اهداف ساخت دستگاه جامبو پر کن قیر

از آن جا که دستگاه جامبو پرکن قیر تولید شده در شرکت کیان صنعت، اولین نمونه از این دستگاه در خاورمیانه است و مدل‌های مشابه آن را می‌توان در کشورهای اروپایی مشاهده کرد، مدیرعامل این مجموعه، هدف اصلی از ساخت این دستگاه را بومی سازی صفر تا صد یک تکنولوژی بیان کرده است.

فرشاد لواسانی ضمن اشاره به تلاش برای بومی سازی صفر تا صد یک تکنولوژی اروپایی در داخل ایران، بر جلوگیری از خروج ارز و سرمایه ملی از کشور تاکید کرد و گفت: خوشبختانه تولید این دستگاه در این واحد صنعتی به کارآفرینی مستقیم برای 20 نفر و همچنین اشتغال غیر مستقیم 300 نفر منجر شده است. بازدهی به کارگیری این دستگاه تاکنون هزینه لازم برای بسته‌بندی قیر را تا 70 درصد کاهش داده و تاثیر فراوانی در به روز رسانی صنعت ایران و مکانیزه‌سازی فعالیت‌های صنعتی داشته است.

دستگاه جامبو پر کن قیر

شاید برای خیلی‌ها این سوال ایجاد شده باشد که مواد نفتی مانند قیر را چگونه حمل و نقل می‌کنند؟ به خصوص زمانی که حجم این مواد زیاد بوده و به دلیل قیمت بالای آنها، نیاز به حفظ و نگهداری به یک امر مهم تبدیل شده باشد. سال‌ها پیش این کار با استفاده از بشکه‌ها انجام می‌شد و امروزه، به لطف ابتکار عمل و تلاش شرکت کیان صنعت، استفاده از دستگاه جامبو پرکن، کار را ساده‌تر کرده است.

دستگاه‌های جامبو پرکن قیر، امکان استفاده بهتر از فضای کارگاه و وسایل حمل و نقل را فراهم کرده است و استفاده از آنها به تمیزی بیشتر محیط کار و همچنین کاهش چشم‌گیر هزینه‌ها منجر شده است.

چرا نیاز به دستگاه جامبو پرکن قیر احساس شد؟

ممنوعیت استفاده از بشکه‌های فلزی برای انتقال قیر به برخی از کشورها و مشکلات متعدی که این بشکه‌ها برای انتقال مواد نفتی به وجود می‌آورند، ایده اولیه برای تولید اولین دستگاه جامبو پر کن قیر در خاورمیانه و ایران را به ذهن فرشاد لواسانی، مدیرعامل شرکت کیان صنعت رساند. تحقیق و توسعه برای ساخت چنین دستگاهی در این شرکت، از سال 95 و به مدت دو سال با هدف تولید نمونه اولیه و بهینه‌سازی آن انجام شد و در نتیجه، نمونه نهایی این دستگاه در سال 98 ساخته و نصب شد. ویژگی بارز این دستگاه، به کارگیری دو پرکن در آن به صورت هم‌زمان است که صرفه‌جویی در زمان و افزایش سرعت بسته‌بندی را نوید می‌دهد.

جامبو پرکن‌ها، جایگزین مناسبی برای بشکه‌های فلزی هستند

مزایای چشم‌گیر دستگاه جامبو پر کن در برابر بشکه‌های فلزی، میزان سفارش خرید و نصب این دستگاه را در محیط‌های کاری مختلف افزایش داده است.

  • هزینه قابل توجه تولید و خرید بشکه‌های قیر از یک طرف و بلااستفاه شدن احتمالی آنها بعد از یک بار پر شدن از طرف دیگر، میزان تقاضا برای به کارگیری یک جایگزین برای این بشکه‌ها را بالا برده است.
  • در استفاده از دستگاه جامبو پر کن، به دلیل اندازه مناسب کیسه‌ها و امکان چیدن آنها بر روی هم، میزان فضای اشغال شده از ماشین حمل و همچنین انبار به حداقل می‌رسد. در نتیجه این امر، سرعت حمل تمامی بار، بالاتر رفته و هزینه باربری هم به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد. در واقع یک بشکه حدود 200 کیلوگرم قیر را در خود جای می‌دهد ولی یک جامبو حدود 1000 کیلوگرم، وزن خود بشکه فلزی در مقایسه با جامبو نیز در این مقایسه مطرح است، هزینه‌های بسته بندی در جامبو که 5 برابر بشکه محصول را در خود جای می‌دهد به مراتب کمتر از بشکه‌های فلزی است.
  • تخلیه قیر از جامبو به نسبت بشکه به مراتب ساده‌تر است، با پاره کردن کف جامبو یا در مواردی انداختن خود جامبو در ذوب کننده محصول قابل استفاده خواهد شد.
  • این روش، ضایعات و مواد دور ریختنی قیر را نداشته و تمیزی و بهداشت محیط کار را تضمین می‌کند.
  • حمل کیسه‌های قیر در این حالت توسط ماشین‌های مکانیزه‌ای انجام می‌شود که کیسه‌ها را به راحتی و با استفاده از دسته‌های محکم آنها برداشته و جا به جا می‌کنند.
  • کاربری راحت و عدم نیاز به نیروی انسانی برای جا به جاکردن کیسه‌ها و همچنین کنترل اتوماتیک وزن آنها از دیگر مزایای استفاده از این دستگاه‌ها است.
  • خالی کردن جامبو بگ‌ها هم چندان کار سختی نیست. ماشین‌های مکانیکی، کیسه‌ها را در بالای مخزن تخلیه نگه می‌دارند تا کف آنها پاره شود و محتویات آنها به راحتی داخل مخزن ریخته می‌شود. علاوه بر این، در برخی از موارد، قیر به همراه کیسه در داخل کوره‌ها انداخته می‌شود و به این طریق نیاز به تخلیه و یا استفاده از انرژی گرمایی برای این کار وجود نخواهد داشت.

ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

شهرداری در نوسازی بافت فرسوده چه کرد؟/ رشد چند برابری صدور پروانه

مجلس معافیت مالیاتی حقوق را تا 10 میلیون تومان افزایش داد/پیش‌بینی200 همت برای تولید و اشتغال در سال 1402

لزوم تمدید مهلت افتتاح حساب وکالتی برای خرید خودرو از سامانه یکپارچه

فروش 61 تا 63 هزار تومانی مرغ در اولین روز ماه مبارک رمضان

جزئیات آماری از سفرهای نوروز‌/ جابه‌جایی 2.6 میلیون مسافر نوروزی از طریق ناوگان عمومی جاده‌ای

ساعت کاری ادارات در ماه رمضان شناور شد/ نیم ساعت قبل از آغاز به کار مدارس، پذیرش دانش‌آموزان انجام می‌شود

رشد 20 درصدی‌ جابه‌جایی مسافران ریلی از ابتدای طرح نوروزی/ 634 هزار نفر از امکانات سواحل‌ استفاده کردند

توزیع 123 میلیون لیتر بنزین در روز گذشته

نظافت معابر منتهی به مساجد برای آسایش روزه داران

واریز 7 هزار میلیارد تومان از سودهای رسوبی به حساب سهامداران در سال 1401

افزایش دما در شرق و غرب کشور/ سامانه بارشی جدید کل کشور را در برمی‌گیرد‌

طلا 8 دلار گران شد

بی‌توجهی اوپک پلاس به بحران بانکی آمریکا/ کاهش 2 میلیون بشکه در روز تا پایان سال ادامه دارد

تولید روزانه بنزین به 115میلیون لیتر رسید/ مصرف 144میلیون لیتر بنزین در یک‌روز

نیازمند روش‌های نوین برای اکتشافات عمیق معدنی هستیم

صفر تا 100 معامله گواهی سپرده نفت و میعانات گازی در بورس

سه راهکار قنبری برای "مهار تورم و رشد اقتصادی" کشور

سازمان تنظیم مقررات: در برخی گوشی‌های تلفن همراه تنظیمات توسط تولید کننده به روز نشد

حذف ارز ترجیحی در کوتاه مدت منجر به تشدید تورم شد/ اصلاح بانکها؛ تصمیمِ سخت دولت برای مهار تورم

صنعت خودرو در 1402 به کدام سمت می‌رود؟

وقوع 800 تصادف جاده‌ای در تعطیلات نوروز 1402

ایران به بالاترین سطح صادرات نفت خود در 2 سال گذشته دست یافته است

تولید روزانه 115 میلیون لیتر بنزین در پالایشگاه‌های کشور

خاندوزی: ایران به بالاترین سطح صادرات نفت خود در 2 سال گذشته دست یافت

ساعت کاری همه ادارات در ماه رمضان شناور شد

© - www.fasleqtesad.ir . All Rights Reserved.